כיוונים

כיוונים

עושים כסף גם בזמן התואר: איך מוצאים עבודות לסטודנטים?

זוכרים את הימים שבהם ההחלטה הגדולה ביותר הייתה לבחור בין שיעור בוקר או אחר הצהריים? ובכן, ככל שהסטודנטים עוברים מאולמות הרצאות לעולם העבודה, גם ההחלטות והאתגרים מתפתחים. מציאת עבודה עשויה להיראות כמו חיפוש מחט בערמת שחת, במיוחד כאשר מלהטטים בין קורסים שונים. אבל מה אם היינו אומרים לכם שאפשר למצוא את עבודת החלומות שלכם בעזרת כמה צעדים קלים לביצוע? בין אם אתם מחפשים עבודה במשרה חלקית כדי לממן את הלימודים שלכם או את התפקיד הראשון במשרה מלאה כדי להתחיל את הקריירה שלכם, המאמר הזה הוא המדריך האולטימטיבי למציאת עבודה לסטודנטים! שנתחיל?

דעו מה אתם רוצים

לפני שקופצים לחפש משהו שיתאים לכם מכל המשרות הקיימות, אתם צריכים להשקיע קצת זמן לחשוב על מה שאתם באמת רוצים. איך תעשו זאת?

  • המיומנויות שלכם: רשמו את כל הכישורים שיש לכם, האקדמיים ומחוץ ללימודים. הרשימה הזו תעזור לכם להבין לאילו תפקידים אתם הכי מתאימים.
  • תחומי העניין: חשבו מה מעניין אתכם, אילו תחומים מושכים אתכם ואיזה סוג של תפקידים מתאימים לשאיפות הקריירה שלכם.

צרו קורות חיים יעילים

קורות החיים שלכם הם הרושם הראשוני שהמעסיק מקבל מכם. לכן, הם צריכים לייצג אתכם בצורה מקיפה אך תמציתית ולסכם את הכישורים, החוויות וההישגים שלכם. איך לכתוב קורות חיים?

  • רלוונטיות: הקפידו להתאים את קורות החיים שלכם לכל בקשה. הדגישו מיומנויות וחוויות הרלוונטיות ביותר למשרה שאליה אתם מגישים מועמדות, כמו למשל קורס פייתון שעברתם בהצלחה או התנדבות שעסקתם בה במהלך הלימודים.
  • דיוק: בדקו אם יש שגיאות בקורות החיים שלכם. קורות חיים בלי שגיאות מוכיחים את החריצות ותשומת הלב שלכם לפרטים.

 

 

נצלו את המשאבים בקמפוס

מוסדות לימוד אקדמיים רבים מציעים משאבים כדי לסייע לסטודנטים שלומדים בהם בחיפוש העבודה שלהם. מהם המשאבים שהם מציעים?

  • מרכזי קריירה: מרכזים אלה מספקים הדרכה, סדנאות וראיונות דמה כדי להכין את הסטודנטים לשוק העבודה.
  • ירידי תעסוקה: מקומות לימוד רבים מארגנים ירידי תעסוקה שאליהם מגיעים מעסיקים כדי לגייס סטודנטים. זוהי הזדמנות מצוינת לפגוש מעסיקים פוטנציאליים פנים אל פנים.

השתמשו באתרי דרושים אונליין

העידן הדיגיטלי הפך את חיפוש העבודה לנגיש יותר מאי פעם. איך להשתמש באינטרנט לחיפוש עבודה בזמן התואר?

  • אתרי דרושים כלליים: אתרים רבים מציגים מספר רב של משרות פתוחות בתחומים שונים.
  • אתרים ספציפיים לתחום: בהתאם לתחום הלימודים שלכם, ייתכן שקיימים אתרים ספציפיים המותאמים אליו.
  • אתרי תדמית: לפעמים, הדרך הטובה ביותר למצוא עבודה היא לפנות ישירות למעסיק. בקרו בתגית 'קריירה' או 'תעסוקה' באתר הרשמי של החברה שבה אתם רוצים לעבוד כדי לראות אם יש להם משרות פתוחות.

בדקו משרות באתרים של חברות השמה

חברות השמה תוכננו במיוחד כדי להתאים בין מחפשי עבודה למעסיקים. לסטודנטים, החברות האלה יכולות להיות רלוונטיות ביותר. איך להשיג משרה באמצעות חברת השמה?

  • הרשמה: הירשמו אצל מספר חברות השמה מוכרות. לעיתים קרובות יש להם מסד נתונים עצום של רישומי משרות שאולי לא יהיו זמינים במקומות אחרים.
  • התראות מותאמות אישית: רוב אתרי חברות ההשמה מאפשרים לכם להגדיר התראות לגבי משרות על סמך העדפותיכם. בדרך זו, אתם תקבלו הודעה מיידית על משרות רלוונטיות שנפתחות.
  • ייעוץ: חלק מחברות ההשמה מספקות שירותי ייעוץ, נותנות לכם תובנות על התעשייה, משוב על קורות החיים או אפילו טיפים לראיונות.

בנו קשרים מקצועיים

בעוד שכלים מקוונים הם נהדרים, לפעמים ההזדמנויות הטובות ביותר מגיעות דרך קשרים אישיים. איך לבנות קשרים מקצועיים ולהשתמש בהם לטובת חיפוש עבודה?

  • בוגרי האוניברסיטה: יצירת קשרים עם הבוגרים מהתואר שלכם יכולה להיות מקור עשיר להזדמנויות עבודה, ייעוץ וחונכות. הם היו בנעליכם ולעיתים קרובות יכולים להציע תובנות חשובות על התחום.
  • מדיה חברתית: ישנם שלל אתרים שמאפשרים לכם להתחבר עם אנשי מקצוע בתחום שלכם. עדכון קבוע של הפרופיל שלכם ועיסוק בתכנים שרלוונטיים לתחום שלכם יכול להגדיל את החשיפה שלכם למעסיקים פוטנציאליים.
  • איגודים מקצועיים: הצטרפות לאיגודים מקצועיים הקשורים לתחום שלכם יכולה לעזור לכם להכיר אנשים שעשויים להוביל אתכם להזדמנויות עבודה רבות.

שקלו משרות חלקיות והתמחויות

ניסיון, גם אם הוא לא בתחום שבחרתם, יכול להיות בעל ערך רב. איך משרות חלקיות והתמחויות יכולות לעזור לכם בחיפוש המשרה שאתם רוצים?

  • מיומנויות: משרות במכירות, שירות לקוחות או מגזרים אחרים יכולות לעזור לכם לפתח מיומנויות הניתנות להעברה לתחום שאתם רוצים לעבוד בו.
  • התמחויות: אלה מספקות ניסיון מעשי בתחום הלימודים שלכם. בעוד שחלקן לא עבודות בשכר, הניסיון והקשרים שנצברים בזמן הזה יכולים לשפר את קורות החיים שלכם.

התמידו והיו סבלניים

חיפוש עבודה יכול להיות תהליך ארוך ולעיתים מתסכל. מדוע חשוב להתמיד בחיפוש העבודה ולהיות סבלניים?

  • מאמץ עקבי: הקדישו זמנים ספציפיים במהלך השבוע המוקדשים אך ורק לחיפוש עבודה או ליטוש קורות החיים שלכם.
  • משוב: אם אתם מוזמנים לראיונות, אבל לא מקבלים הצעות עבודה, חפשו משוב. ההבנה היכן אתם עלולים לטעות יכולה לעזור לעם לשפר את הגישה שלכם.

התכוננו לראיונות העתידיים

ברגע שאתם מוזמנים לראיון עבודה, הכנה היא המפתח. איך להתכונן לראיון עבודה?

  • בירור: הכירו את החברה, את התרבות שלה ואת התפקיד שאליו הגשתם מועמדות.
  • תרגול: ערכו ראיונות דמה עם חברים, משפחה או באמצעות משאבים מהקמפוס שלכם.

לסיכום

התמודדות עם עולם התעסוקה כסטודנטים אולי נראית מאתגרת, אבל עם הכלים והלך הרוח הנכונים, היא הופכת לתהליך מתגמל. המפתח טמון בניצול המשאבים הזמינים, החל מחברות השמה ואתרי דרושים ועד לקשרים אישיים ומקצועיים. עיסוק באפיקים אלה לא רק פותח דלתות להזדמנויות עבודה רבות, אלא גם מרחיב את האופקים וההבנה שלכם על התעשייה והתחום שאתם רוצים לעבוד בו. חשוב לזכור שהתמדה, יכולת הסתגלות ולמידה מתמשכת הם הבסיס של כל חיפוש עבודה מוצלח. לכן, בין אם אתם עושים את הצעד הראשון שלכם בתחום המקצועי או מחפשים לשלב לימודים ועבודה במשרה חלקית, המשיכו לחפש את עבודת החלומות שלכם.

גלילה לראש העמוד