צעירים רבים לאחר צבא מתחילים להבין שהגיע השלב הבא בו עליהם לרכוש השכלה גבוהה, כזו שבין היתר מצריכה להשקיע בין שלוש לארבע שנים, ועל כן רבים חשים שמדובר בהכרעה מהותית וכגודל כובד ההחלטה כך גם הרבה פעמים גודל החוסר ידיעה, וזאת כי לא תמיד יש אומץ ללכת אחר הלב, לא תמיד יש אומץ ללכת על מקצוע שנחשב קשה ולא תמיד ישנם הנתונים הנדרשים, משמע ראשית צריך לעשות מכינה (מדובר בעוד זמן ובעוד הוצאה). אי לכך הרבה צעירים מתקשים להחליט וחשים מבוהלים, ועל כן ננסה להכווין צעד אחר צעד בדרך לתואר הראשון:
בחינת תנאי קבלה
נגיד שלצורך העניין החלטתם שאתם הולכים על לימודים במכללת ספיר, ולו כי מדובר במוסד מכובד, חיי הסטודנטים ידועים כאיכותיים, המכללה מציעה מגוון תארים שמעניינים אותכם וכדומה. מה עושים עתה? מתחילים להבין האם עומדים בדרישות של תנאי הקבלה, וזאת כי ייתכן שכלל אין צורך לעשות פסיכומטרי, או לחלופין יש צורך לעשות מכינה. לאחר שמבינים מהן הדרישות, ראוי לעצור מחדש ולהבין האם אותו מקצוע אכן רצוי ולוודא שהולכים עליו מהסיבות הנכונות – שהלב והרציונל מיישרים קו.
שלב הבחירה
עדיין חשים לא בטוחים לגבי בחירת התואר הרצוי? זה הזמן לבצע מספר בדיקות: ראשית יש לברר אודות המקצוע והקורסים השונים ולוודא שהמידע שזורם אליכם אכן מוביל להתלהבות (גורם לחכות לתחילת השנה), בנוסף יש לבחון מה ניתן לעשות עם המקצוע בתום הלימודים, להביט פנימה ולבחון האם מצויים בכם הכישורים הנחוצים, מיהם המרצים השונים, מהו הרזומה של התואר מבחינת המוסד הלימודי וכדומה. עדיין מתקשים לקבל החלטה? תמיד מומלץ להגיע לייעוץ מקצועי, לשאול סטודנטים ואף רצוי להגיע למספר שיעורים על תקן "צופה מהצד" ולנסות לחוש את האווירה הכללית.
מתמקמים
בחרתם את סוג התואר הרצוי ואילו עתה הגיע הזמן להבין באיזו מכללה (או אוניברסיטה) מבקשים להתמקד. לאחר שגם עבור כך קיבלתם החלטה (בהתבסס על שיקולי איכות, עלות, חיי סטודנטים ומרחק מהבית) הגיע הזמן לבצע הכנות נוספות, כאשר אחת ההכנות היותר עיקריות הינה למצוא מקום מגורים, כמובן כל עוד גרים רחוק מההורים. פה נציין שהרבה פעמים הליך החיפוש עשוי להיות ארוך ומייגע, במיוחד כשמבקשים להתקבל לדירת שותפים. מה עושים? מתחילים לחפש מספר חודשים לפני תחילת הלימודים ושוקלים לחפש דירה ריקה, באופן שאתם תהיו הצד שבוחר את השותפים ולא ההיפך. כיצד? קיימים פורומים ייעודיים שעשויים לסייע ותמיד כדאי להיעזר בחברים. עוד נציין שחשוב שהדירה תהיה קרובה למוסד הלימודים ובו זמנית למרכז העניינים, כך שבבוקר יתאפשר להגיע בזמן לשיעור ובערב יתאפשר לקפוץ לעיר וליהנות עם חברים.
הכנות נוספות בדרך לתואר
חשוב להבין כיצד עומדים להסתדר כלכלית, כאשר בנקודה זו ראוי לבחון האם קיימות מלגות רלוונטיות, היכן ניתן לעבוד, האם ההורים מסוגלים לסייע וכדומה. בכול אופן אם רק תרצו הפתרונות יגיעו, אך תמיד חשוב להתנהל כלכלית נכון. לבסוף נציין שתואר ראשון אינו מהווה חתונה קתולית, ועל כן אם חשים שאין מדובר במקצוע הנכון, מוטב להמשיך הלאה ולבחון אופציות אחרות, ואף חשוב לדעת שכל מקצוע פותח אינספור אפיקי תעסוקה, כך שאין להיבהל, אלא ללכת אחר הלב ובו זמנית לא לשכוח ליהנות, וזאת כיוון שמדובר בתקופה שהיא ללא ספק מהווה חוויה, במיוחד אם מכירים חבר'ה טובים. אז עצרו, התמקדו, היו רציניים, היערכו בהתאם וכמובן תיהנו המון, כי תואר ראשון מאפשר להתחיל דרך חדשה בתוך סוג של בועה, רגע לפני שמתחילים החיים האמתיים.