כיוונים

כיוונים

יש לכם רעיון חדשני? החממה הטכנולוגית של רשות החדשנות מחפשת אתכם

האם עלה בראשכם רעיון חדשני ופורץ דרך? חושבים שתוכלו לעשות ממנו מוצר או שרות מסחרי מצליח? ובכן, הדרך מרעיון למוצר מבוסס, היא לא דבר של מה בכך! אז כיצד עושים זאת? ומי יסייע לכם להגשים את חלומכם העסקי?

אל תעשו זאת לבד!

אם אתם יזמים טכנולוגיים, אתם יודעים שעולם היזמות הוא עולם מאתגר ומורכב מאוד. גם אם הנושא בכללו חדש לכם ואפילו במיוחד במצב כזה, אתם יודעים זאת או שתגלו זאת בקרוב. משאבים רבים חסרים בהדרך להצלחה והיזמים צריכים למצוא לכך פתרונות כאלה ואחרים. זה הוא למעשה אתגר מתמשך, אך יש לכך פתרון שיפשט זאת – להסתייע בגופי עזר שונים. מבין גופים אלה, בולטת במיוחד רשות החדשנות. באופן מיוחד, מסלול החממות הטכנולוגיות של רשות החדשנות עשוי לסייע לכם. מי שנעזרים בשירותי המסלול הזה, יקבלו סיוע מסוגים שונים ובגדול, את היכולת להסתייע ב"חממה טכנולוגית" תומכת. הרעיון הכללי, הוא לסייע למי שמעוניינים להקים חברת הזנק או כבר הקימו חברה כזו. זאת, כאשר הדבר כרוך במורכבות טכנולוגית גבוהה ובסיכון גבוה מבחינה עסקית. מי שהיבטי המורכבות והסיכון חדשים לו, יוכל לשאול עצמו את השאלות הבאות לשם ההמחשה: האם תצליחו לממש את הרעיון שלכם ברמה הטכנית? והאם הוא אכן ניתן לתרגום למוצר רווחי? הדברים לא פשוטים כפי שזה עשוי להראות בהתחלה.

הסיוע הכספי

היזמים לא נדרשים להשקיע כספית וניתנים המענקים הבאים: מענק כספי בשיעור של עד 85% מתקציב מאושר, של עד 1.5 מיליון ש"ח עבור "הוכחת היתכנות, תיקוף טכנולוגי והעברת ידע ממוסד מחקר". מענק עד 85% מתקציב מאושר של 2 מיליון ש"ח עד 3.5 מיליון ש"ח עבור תקופת פעילות ראשונה. מענק בשיעור 50%-85% מתקציב מאושר של 1 מליון ש"ח עד 2.5 מיליון ש"ח, להגעה לאבן דרך מימונית לתקופת פעילות שניה. בנוסף לכך, עשויים להינתן מענקים נוספים, במסגרת מסלול תנופה ליזמים וחברות, מסלול קרן סיד היברידי, מסלול קרן המו"פ לתאגידי הזנק ועוד.

 

 

מה עוד תקבלו?

מי שמתקבלים למסלול זה, נהנים גם מההטבות הבאות:

  • מקום לעבוד ממנו – משרדים וסביבת עבודה מתאימה.
  • סיוע בידע – רשות החדשנות תספק לכם הנחייה טכנולוגית וגם הנחייה עסקית. אלה היבטים חשובים ביותר, אשר קריטיים להצלחת המיזם.
  • חיבור לשותפי החממה – חיבור לגורמים נוספים, משמעותיים מאוד, בהם משקיעים, שותפי החממה ולקוחות פוטנציאליים.

כמה הבהרות חשובות

נושא החממות הטכנולוגיות מחייב התעמקות בפני עצמו וכאן אנו מביאים מידע תמציתי וחלקי בלבד. בכל מקרה, שימו לב גם לנקודות הבאות:

  • החממות מופעלות על ידי גופים אחרים – לא רשות החדשנות עצמה מפעילה ישירות את החממות. אלא הן נבחרות באמצעות הליכים תחרותיים, עבור תקופות זיכיון בנות 8 שנים.
  • זמינות רחבה – החממות פרושות בכל רחבי הארץ.
  • ניסיון חשוב שיסייע – מפעילי החממות הם משקיעים מנוסים בנושא חברות הזנק. זהו ניסיון חשוב ביותר, מאחר שמדובר בנושא תחרותי, מורכב ומיוחד במינו.
  • לא פשוט להתקבל – רעיונות לא חסר, כולל רעיונות טובים. אך זה לא מספיק בכדי להתקבל לחממות. יש לכך לא מעט דרישות, אותן תמצאו מפורטות באתר רשות חדשנות. גם הגשת הבקשה בנידון מורכבת וחשוב כמובן לבצע אותה במדויק, לפי ההנחיות.
  • רשות החדשנות – הרשות עצמה היא גוף שכדאי לכם להכיר כמובן. מטרתה הכללית היא לא רק לתמוך ביזמים, אלא גם ובעיקר לקדם את המשק הישראלי באופן כזה.

לסיכום

אם אתם יזמים, כדאי לכם מאוד להכיר את מסלול החממות הטכנולוגיות של רשות החדשנות.

גלילה לראש העמוד