המעבר לקמחים ללא גלוטן הפך לקל יותר מאי פעם וזאת בשל פיתוח של קמחים מעולים ללא גלוטן. מהם חמשת המוצרים שיעיפו לכם את בלוטות הטעם ויהפכו את חווית האפייה למשודרגת? להלן סקירה מיוחדת.
קמחים ללא גלוטן: חמשת המוצרים המובילים
עם העלייה במודעות הציבורית לגבי רגישות לגלוטן פותחו מוצרים שונים בדמות קמחים שאינם מכילים גלוטן (החלבון אשר גורם לרגשות ובעיות בקיבה) לטובת כלל הציבור, גם כאלו אשר מעוניניים להפחית את השימוש בקמח לבן. למעשה, דרך רשימת המוצרים אותם נציג לכם כעת תוכלו להכין לחניות, עוגות וכן דברי מאפיה נטולי גלוטן ועם מקסימום טעם, כל זאת באמצעות סוגים רבים ומגוונים של קמח ללא גלוטן אותם ניתן להזמין דרך אתר המזווה. בכדי לסייע לכם לבצע את הבחירה הטובה ביותר ריכזנו את חמשת המוצרים שיעיפו לכם את בלוטת הטעם ויהפכו את חווית האפייה לייחודית אך גם בעלת ערך מוסף תזונתי. מוכנים? בואו נתחיל!
קמח חומוס
נחשב לאחד מהקמחים הנמכרים ביותר במזרח התיכון, ולא בכדי. הקמח נוצר ע"י פולי חומוס מיובשים אותם טוחנים במעבד מזון עד שהתערובת הופכת למרקם של קמח. מדוב בקמח מעולה מבחינה בריאותית בשל העובדה כי מדובר במוצר העשוי ל 100% גרגרי קמח הידועים בריכוז הגבוה של ברזל, אבץ ומינרלים כמו גם חומצות אמינו. מאחר וילדים כמו גם מבוגרים מאובחנים עם אלרגיה לביצים. עם זאת, חשוב לדעת כי הקמח עושי להוביל לזיהום משני ועל כן הוא איננו מומלץ בעבור צליאקים. המחיר שלו נגיש והוא מגיע בתכולה של קילו כך שניתן להשתמש בו לטובת יצירה של מאפים משובחים.
קמח תירס
קמח העשוי מתירס מיובס. במדינות רבות בעולם כמו מקסיקו מדובר בקמח בסיסי בו נעשה שימוש במגוון רחב של מאפים כמו גם לחם תירס משובח שישרג לכם את הארוחה. מדובר בקמח מצוין בעבור מבוגרים כמו גם ילדים שסובלים מאנמיה מאחר ומדובר בקמח המכיל רכיבים תזונתיים גבוהים. עם קמח תירס ניתן להכין לביבות, פשטידות ללא גלוטן ופולנטה מושלמת במינימום מאמץ ועם מקסימום טעם.
קמח סויה
קמח סויה מכיל מעל ל 75 זנים של קטניות וכן ריכוז גבוה במיוחד של מינרלים היעילים בעבור מצבי לחץ כמו גם אנמיה וכיבים בפה. קמח סויה נחשב לאחד הקמחים הנמכרים ביותר בישראל מאחר והוא מלא בחלבון אבל גם קל מאוד לעבודה, ועל כן בעבור אופים הוא מהווה מוצר שהוא בגדר חובה במזווה לטובת הכנת פאי, ממרחים ועוד.
קמח קינואה
קמח קינואה הוא קמח עשיר בחלבון וחומצה פולית ועל כן הוא מגן על תאי הדם ואף עשיר בנוגדי חמצון וכן חומרים אנטי דלקתיים. השימוש בקמח קינואה הפך לנפוץ מאוד בייחוד בשל היכולת לעובד איתו בצורה קלה ומהירה לטובת הכנה של מאפים ולחמים, ועל כן הוא מצוין הן בעבור אלרגיים לגלוטן אבל גם בעבור מבוגרים שרוצים לשפר את הרגלי התזונה באמצעות שימוש בקמח איכותי ונגיש מבחינת המחיר.
קמח טפיוקה
קמח המופק מצמח אותו מגדלים בעיקר בדרום אמריקה ואפריקה. הטפיוקה היא בעלת ערך תזונתי גבוהה וזאת בשל היותה דלה בשומן, ולכן היא בהחלט מתאימה בעבור צליאקים אבל גם בעבור מעבר לאורח חיים בריא ומאוזן המתבצע בזכות קמח מעולה שהופך לטקסטורה של ג'לי – אידיאלי בעבור שיקיים קינוחים טעימים ותוספות.
לסיכום, באמצעות המוצרים אותם הצגנו לכם כעת תוכלו להפחית את השימוש בקמח חיטה רגיל ולעבור לקמחים איכותיים ובעלי רכיבים תזונתיים גבוהים, כל זאת בלחיצת כפתור ע"י הזמנה באתר המזווה.