5 מתכונים עם בשר שאתם חייבים להכיר

אם אתם חובבי בשר, סביר להניח שניסיתם מתכונים שונים שמכילים בשר טחון או בשרים מסוגים מגוונים. ובכן, ריכזנו בעבורכם 5 מתכונים מעולים שאתם חייבים להכיר. אגב, כל המתכונים מתאימים גם לילדים. שנתחיל?

בחירת חומרי גלם איכותיים

חלק בלתי נפרד מהצלחת המנה (כל מנה) היא רכישת חומרי גלם איכותיים, ולא פחות חשוב לרכוש בשר טרי עבור הכנת המנות. פה נעצור להמליץ על מעדני גורמה, רשת קצביות משפחתית בפריסה ארצית, המקפידה על איכות הבשר ועל מכירת בשרים איכותיים ומובחרים.

1 – קציצות ופתיתים: הילדים ילקקו את האצבעות

נתחיל במתכון שמתאים לכל המשפחה, ואף יהיה פופולארי מאוד בקרב ילדים, זאת בשל העובדה שהוא משלב בין קציצות לבין פתיתים.

מרכיבי הקציצות: בצל חתוך, ירק (כוסברה או פטרוזיליה בהתאם להעדפה שלכם), ביצה, בשר בקר טחון היטב (הכמות תלויה בכמות הסועדים) ופירורי לחם.

עבור הרוטב תצטרכו בצל קצוץ, 2 שיני שום קטנות קצוצות היטב, רסק עגבניות, עגבניות קצוצות (ניתן להשתמש בקופסת שימורים), שמן זית (2-3 כפות), 2 כוסות פתיתים, 500 מ"ל מים רותחים ותבלינים לפי הטעם (פפריקה, מלח ופלפל).

תחילה מכינים את הקציצות, כשיש לערבב את כל הרכיבים שצוינו מעלה, ומהם להכין כדורי קציצות קטנים. את הכדורים מניחים במקרר. לאחר מכן עוברים להכנת הרוטב, שאותו יש להכין בסיר או בסוטאז' (לא במחבת קטנה). מטגנים את הבצל והשום, לאחר מספר דקות מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות, ולאחר מכן ניתן להוסיף את הקציצות ולאפשר להן להתבשל יחד עם הרוטב. לבסוף מוסיפים את הפתיתים לסיר, מוסיפים מים רותחים ומבשלים לעוד 20 דקות.

5 מתכונים עם בשר שאתם חייבים להכיר

2 – בורקס בשר: טעם ישראלי ביתי

אחד המאכלים הישראליים והאהובים ביותר הוא הבורקס, ואין דבר יותר טעים מאשר בורקס במילוי בשר. את המילוי מכינים מכמה רכיבים עיקריים: בצל קצוץ, בשר בקר טרי, פטרוזיליה, שום ותבלינים (ניתן ואף כדאי להתפרע עם תבלינים ייחודיים כמו טימין או פפריקה). את כל הרכיבים הללו מבשלים על גבי מחבת, ולאחר שהמילוי מוכן, מניחים אותו בזהירות על בצק עלים ומגלגלים (או מקפלים, מה שאתם מעדיפים). את הבורקס אופים כחצי שעה בתנור בחומם מראש ל200 מעלות.

3 – גלילות חצילים: המנה המושלמת!

ידוע כי תזונה משפיעה על הגוף שלנו, ולכן כשמכינים מאכלים לבני המשפחה, חשוב להשתמש במזונות שמכילים רכיבים חיוניים, ועל כן גלילות חצילים מהוות פתרון בריא ונהדר לארוחה משביעה ומזינה.

חתכו לרצועות ארוכות 3 חצילים גדולים ובשרניים, כשניתן להיעזר במנדולינה. לאחר מכן, מרחו אותם במעט שמן והכניסו לכמה דקות לתנור על מנת שיתרככו. עבור המילוי תצטרכו בשר טחון (רצוי בקר), בצל קצוץ, פטרוזיליה ותבלינים שונים. ועבור הרוטב תצטרכו עגבניות קצוצות, רסק עגבניות, בצל, שום ותבלינים לפי הטעם.

ממלאים את החצילים בבשר הטחון, מגלגלים ומסדרים בתבנית גדולה. לאחר מכן יוצקים את הרוטב (יש לבשל אותו מבעוד מועד כמובן), ומכניסים לתנור לחצי שעה, ל200 מעלות.

פלפלים ממולאים: טעים, מזין ובריא

דרך נוספת לשלב בתפריט התזונתי מזונות שמכילים וויטמינים, היא באמצעות הכנת פלפלים ממולאים. יש מגוון רחב של מתכונים מעולים ברחבי הרשת, כך שתוכלו לבחור את המתכון האידיאלי ביותר בעבורכם, בין אם תבחרו למלא את הפלפלים בבשר ואורז, ובין אם תעדיפו בשר ופירות יבשים. כדאי לשלב פלפלים מכל הצבעים ולהכין רוטב מעגבניות טריות אך רכות. כמו כן, ניתן לשלב במתכון תבלינים שונים כמו בהרט, פפריקה ואפילו כורכום.

ספגטי בולונז: קלאסיקה מנצחת

זו אולי נשמעת כמו מנה קלאסית, אבל האמת שספגטי בולונז היא מנה מנצחת, והיא מתאימה גם לילדים וגם למבוגרים, וזה מה שהופך אותה לכל כך מוצלחת. עבור הרוטב תצטרכו בצל קצוץ, עגבניות מרוסקות (אפשר להשתמש בקופסת שימורים), חצי ק"ג בשר בקר טחון, מעט שמן זית ותבלינים. את הספגטי יש להכין בנפרד לרוטב, ורק לאחר מכן לאחד בין שניהם.

בתיאבון!

השארת תגובה