אכילה של מזון אולטרה-מעובד קשורה לתוחלת חיים נמוכה יותר

מחקר חדש מצא כי אנשים עם תזונה עשירה במזון אולטרה-מעובד כמו דגני בוקר, נתחי עוף ואטריות להכנה מהירה היו בעלי תוחלת חיים קצרה יותר

רוצים לחיות עוד? המלצתנו היא להתרחק ממאכלים כמו נגיסי עוף, אטריות להכנה מהירה עוגיות וחטיפים ארוזים.

על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine, אכילת מזונות מעובדים אלו קשורה לתוחלת חיים קצרה יותר.

קבוצה של חוקרים בחנה את הרגלי המזון והבריאות של 44,000 גברים ונשים בצרפת, כולם בני 57 ומעלה, במשך שבע שנים, ובדקה איזה חלק מהתזונה שלהם מורכב ממזונות "אולטרה מעובדים" אלו.

מזון אולטרה-מעובד

במהלך תקופת המחקר, 602 מהמשתתפים במחקר מתו: 219 מסרטן ו -34 ממחלות לב וכלי דם. החוקרים דיווחו כי על כל גידול של 10% בצריכה של מזונות מעובדים, נרשמה עלייה של 14% בסיכון למוות של המשתתפים, גם לאחר התאמת החישוב לנזקי עישון, להשמנת יתר ולגורמים סביבתיים אחרים, כך לפי דיווח כתב העת פורבס.

עם זאת, מתילדה טובייה, מנהלת מחקר במרכז הרפואי הצרפתי של אינסרם, חולקת על מסקנות המחקר וטוענת כי אכילת מזונות בהם "מרכיבים הכוללים בדרך כלל תוספים", כפי שהסבירו במחקר, אינה משתמעת לגזר דין מוות.

"זוהי מסקנה שאינה הכרחית, ואנחנו לא יכולים להוכיח שזה סיבתי", אמרה טובייס לניו יורק טיימס. "אנשים עלולים לפחד ולחשוב שהם ימותו אם יאכלו את המאכלים האלה, אבל אנחנו לא צריכים לעורר דאגה".

מחקר זה אינו המחקר הראשון המוצא קשר בין מזון מעובד לבין תוחלת החיים מקוצרת – מחקר אחר, שפורסם בחודש יוני 2017, מצא כי לאכילת תפוחי אדמה מטוגנים לפחות פעמיים בשבוע היו תוצאות דומות, בגלל כמויות גבוהות של מלח ושומן.

מזון מעובד

ומה אנחנו ממליצים?

להמנע מרכישת "מוצרים", ולנסות לקנות בעיקר "מצרכים". זו תזונה הדורשת יותר הכנה, אבל מבטיחה חיים ארוכים ובריאים יותר.

לקרוא את התוויות על המזון שאתם קונים ולראות אם אתם מזהים את כל המרכיבים שלו. אם אתם רואים מרכיבים שמתחילים באות E – אפשר לעבור הלאה.

ולעשות תמיד מאמץ לקנות כמה שיותר ירקות אורגניים – שאין בהם חומרי הדברה ודשנים כימיים.

נכתב על ידי מיכל מורנו הנמנית על צוות "האורגני" – עסק חברתי שהוקם על מנת לענות על צורך מהותי – טיפוח צרכנות מודעת וירוקה, על ידי חיבור יצרנים וחקלאים אורגניים מכל הארץ עם משפחות בריאות.

ירקות אורגניים

למידע נוסף:

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2723626

https://www.forbes.com/sites/alicegwalton/2019/02/13/ultraprocessed-foods-linked-to-greater-risk-of-death-study-finds/#a70efb127042

https://www.nytimes.com/2019/02/12/well/eat/eating-processed-foods-longevity-death-mortality.html

השארת תגובה