כיוונים

כיוונים

10 טיפים לסטודנטים מתחילים 

 

אנו עוד בחופש הגדול וטרם התחיל האטרף הטעים של החגים, אך את שנת הלימודים החדשה ללא ספק ניתן לראות באופק, ומי שסטודנט (ולו בשנה הראשונה) עשוי לחוש חשש משולב בהתלהבות, פשוט כי יש אינספור סימני שאלה, אם בנוגע לאיכות החוויה ואם בנוגע למגוון תרחישים פרקטיים – תרחישים שנוגעים למימון, שותפים, מגורים, מלגות וכדומה. מכאן שאין כמו ללמוד מניסיונם של סטודנטים אחרים. להלן 10 טיפים שווים, במיוחד לסטודנטים מתחילים:

 

  1. חפשו אחר מלגות – אם אתם עומדים להיות סטודנטים, סביר להניח שאתם יכולים להיעזר רבות בשלל מלגות. כך למשל הסטודנטים בצפון ובדרום הארץ כבר למדו להכיר את עמותת איילים, עמותה שמשלבת בין ערכי ההתיישבות הציונית לבין עשייה חברתית, כך שלצד תרומה של מספר שעות (כאלו שמתמקדות בעשייה קהילתית), הסטודנטים זוכים בהנחה משמעותית בדמי השכירות ובמגוון הטבות נוספות. אם כן כיצד מבררים? פונים למוסד הלימודים ומבקשים פרטים מלאים אודות האופציות הקיימות.

 

  1. אל תדחו דברים – גם אם אתם מסוג האנשים שנוטים לחכות לרגע האחרון, הרי שבכול הנוגע לחיי הסטודנט, גישה זו לא תקדם לשום מקום, ובטח שלא לציונים הרצויים.

 

  1. אל תוותרו – גם אם הייתם תלמידים מצוינים בתיכון, היו ערוכים לכך שהרמה של התואר תהיה הרבה יותר גבוהה, אך אין זו סיבה לוותר, אלא רק להיזכר למה בחרתם במסלול המדובר, מהו החלום ושתמיד יש רגעים קשים, אך הם רק אמורים להרים.

 

  1. לא רק לימודים – להיות סטודנט אינו אומר שרק צריך להגיע לשיעורים וללמוד למבחנים, אלא גם אומר שבערב יוצאים עם חברים, מטיילים באזור ובאופן כללי חיים את החיים הטובים. אם רק תאפשרו לעצמכם, מהר מאוד תגלו שמדובר בתקופה מדהימה – לא בהכרח קלה, אך מאוד מהנה.

10 טיפים לסטודנטים

  1. קבוצות למידה – נצלו את העובדה שאתם לומדים לצד אנשים נוספים ותכוונו ללימודים בקבוצות. מדוע? כך גם יותר מכירים אנשים ונרקמים קשרים וגם זמן הלימוד יותר יעיל ועובר יותר בכיף.

 

  1. ניהול זמן – זמן יכול להיות המפתח עבר חיי סטודנטים מלאים ומעניינים, ועל כן מראש יש לקחת בחשבון שמלבד זמן ללימודים, גם יש להשאיר זמן לחברים, למשפחה, לזוגיות וכמובן שגם לעבודה. אי לכך מראש ערכו רשימת מטלות והגדירו זמנים עבור כל נישה. לא יהיו בלת"מים אתם שואלים? ברור שיהיו אך לפחות תוכלו להתמודד עמם טוב יותר.

 

  1. הגדירו סוג טיפוס – יש אנשים שהם טיפוסי בוקר ויש אנשים שהם טיפוסי ערב. עצרו להבין מתי אתם יותר מאופסים ויעילים ובהתאם תתכננו את זמני הלימודים.

 

  1. בניית מערכת השעות – עומדים לבנות לעצמכם את מערכת השעות? אל תאפשרו לכותרות נוצצות לסנוור אותכם, אלא ביחנו מה באמת לומדים, מיהו המרצה ומה אומרים סטודנטים שכבר עברו את הקורס.

 

  1. רכישת ציוד – לא מעט קורסים דורשים לרכוש אינספור פריטים. אל תמהרו לרכוש את הכול, אלא תחילה תרכשו רק מה שחייב ליום הראשון ותוך כדי תנועה תבינו מהם באמת הצרכים.

 

  1. אל תהיו ילדים – לא מעט סטודנטים שגרים מחוץ לבית נוהגים לאכול הרבה ג'אנק, ולו כי הזמן קצר והתקציב דוחק. זה הזמן לגלות בגרות ובין היתר גם לאכול בריא. תבררו מעט ותגלו עולם מזין, זול ואף טעים.

 

מסקנה לסיום?

אתם עומדים לפני תקופה מהנה ולעיתים גם קשה. זה הזמן לחשוב ברצינות מה באמת מבקשים ללמוד ובאותה נשימה לזכור שתמיד ניתן לשנות. אין צורך לרצות אף אחד מלבד את עצמכם. בהצלחה!

 

 

 

 

גלילה לראש העמוד